KVB 1.jpg
KVB 2.jpg
IMG_20191025_095248.jpg

Extra evaluaties KVB 1 / KVB 2

 

Bij Vertical Thinking volgen we de opleidingsstramienen van de Vlaamse Klim- en Bergsportfederatie en hanteren we volgende deelnamevoorwaarden voor onze opleidingen:

 • Klimvaardigheidsbewijs 2 → bezit van KVB 1

 • 'Outdoor Voorklimmen Singlepitch' en Klimvaardigheidsbewijs 3 → bezit van KVB 2

 

Veel klimmers doen echter eerst op zelfstandige basis indoorklimervaring op, zonder het volgen van de opleiding KVB 1 of 2. Indien ze dan later bij ons wensen deel te nemen aan de opleidingen KVB 2, Outdoor Voorklimmen Singlepitch of KVB 3 beschikken ze niet over het nodige KVB om te mogen inschrijven. In dit geval kunnen ze deelnemen aan een evaluatie KVB 1 of 2, zonder de hele cursus KVB 1 of 2 te moeten volgen, op voorwaarde dat ze ook meteen bij ons  inschrijven voor de vervolgcursus. We doen dus geen aparte evaluaties van mensen die geen verdere opleiding bij ons zullen volgen.

Na inschrijving sturen we onze cursus door en briefen we je over het verloop van de evaluatie zodat het heel duidelijk is wat we van je zullen verwachten. Daarna is het aan de deelnemer zelf om de cursus in te studeren, en om de nodige handelingen in te oefenen.
Een evaluatie wordt dikwijls onderschat – er komt meer bij kijken dan alleen maar eens een klimmer zekeren met het zekertoestel dat je al jaren gebruikt. Je moet overweg kunnen met alle verschillende soorten zekertoestellen (dynamische zekertoestellen, autotubers èn halfautomaten), en er komt ook theoretische kennis bij kijken.

 • Data 2022

  • KVB 1: dinsdag 30 augustus 2022, 19u00i
   in Stadium Coupure (Coupure Links 625 B, 9000 Gent)

  • KVB 2: maandag 29 augustus 2022, 19u00
   in Klimzaal Biover (Campinglaan 2, 9000 Gent)

 • Deelnamevoorwaarde: inschrijving voor vervolgcursus

 • Prijzen

  • Evaluatie: € 33 voor KBF-leden van Vertical Thinking, € 35 voor niet-leden
   Inbegrepen bij evaluatie kvb 1: cursustekst, KVB-evaluatie, opmaak en opsturen KVB-pasje, klimbeurt

  • Inbegrepen bij evaluatie kvb 2: cursustekst, KVB-evaluatie, opmaak en opsturen KVB-pasje, gebruik van klimtouwen en setjes / niet inbegrepen: klimbeurt

  • Annulatieverzekering: € 2

 • Verzekering
  Deelnemers aan de indoorklimcursussen kunnen via Vertical Thinking een indoorklimverzekering afsluiten bij Sportievak vzw. Je bent dan zowel tijdens de cursus als bij je individuele klimsessies steeds verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en bij lichamelijke ongevallen. Dat is geen overbodige luxe want niet alle mutualiteiten dekken alle kosten bij klimongevallen. In de
  beknopte polis kan je alle details van de verzekering terugvinden. Wie inschrijft na 1 september is verzekerd tot en met 31 augustus. Wie inschrijft na 1 januari is verzekerd tot en met 31 december. Laat het ons weten bij inschrijving indien je deze verzekering wenst aan te gaan.

  Je kan ook via Vertical Thinking
  lid worden van Klim- en Bergsportfederatie, waardoor je meteen onder een uitgebreide bergsportverzekering valt.

 • Inschrijven
  Om in te schrijven mail je het inschrijvingsformulier ingevuld door naar verticalthinkingvzw@gmail.com (graag in .doc-formaat en niet als pdf).
  Je inschrijving noteren we dan na ontvangst van de betaling. Deze verwachten we binnen de 5 werkdagen via overschrijving op rekeningnummer BE66 7360 1379 1343 op naam van Vertical Thinking vzw. Als mededeling vermeld je de naam en startdatum van je cursus en je eigen naam (bv. KVB 3+ 07/11/16 Adam Ondra). Als de betaling na de 5 dagen betalingstermijn niet ontvangen is, kan je plaats ingenomen worden door andere kandidaat-deelnemers.

 • Voorwaarden in verband met de annulatieverzekering
  Wie inschrijft zonder annulatieverzekering en om welke reden dan ook zijn deelname annuleert kan tot één week voor de start van de activiteit zijn inschrijving en betaling laten overzetten naar een volgende editie van dezelfde activiteit mits betaling van 15 € administratiekost. Terugbetaling is nooit mogelijk.
  Wie inschrijft met annulatieverzekering en om welke reden dan ook zijn deelname annuleert kan zijn inschrijving en betaling laten overzetten naar een volgende editie van dezelfde activiteit mits betaling van 15 € administratiekost. Terugbetaling is ook mogelijk, met aftrek van de prijs van de annulatieverzekering en 15 € administratiekost.

  Check hier onze algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

"Consider what you want to do in relation to what you are capable of doing. Climbing is above all a matter of integrity" (Gaston Rébuffat)