Rotsklimmen

"I like the mountains because they make me feel small. They help me sort out what's important in life." - (Mark Obmascik)
Rotsklimmen Activiteiten

Ijsklimmen Beginners

Spreekt ijsklimmen tot je verbeelding en wil je er graag eens van proeven? Dat komt goed uit, want bij Vertical Thinking organiseren we stageweken 'IJsklimmen Beginners' waarin je uitgebreid de kans krijgt om eens aan een ander soort ijsje te likken!

Tijdens deze stageweken laten we je eerst in toprope kennismaken met het klimmen op ijs. Het ziet er misschien simpel uit om een piolet in te slaan en om je stijgijzers in het ijs te stampen, maar er komt wel wat meer bij kijken dan je op het eerste zicht denkt. Eens je de basisbewegingen onder de knie hebt leren we je ijsvijzen plaatsen en begeleiden we je bij het voorklimmen van je eerste eenvoudige singlepitch ijswatervallen. We bespreken ondertussen ook hoe je een standplaats bouwt in ijs, en hoe je een Abalokov boort om op te rappellen. Eenmaal dit allemaal goed lukt zetten we de stap naar het alternerend voorklimmen van derdegraads routes van meerdere touwlengtes. Indien het niveau van de groep het toelaat kunnen we later op de week ook vierdegraads watervallen op het menu zetten, en bij interesse lassen we met plezier een dagje mixed-klimmen of drytoolen in.

Voorklimmen op ijs vraagt echter onvermijdelijk wat engagement. Voel je je hier niet klaar voor en wil je de hele stage blijven naklimmen, dat kan zeker ook. We respecteren steeds iedereens persoonlijke ritme en limieten.

's Avonds geven we tijdens theoretische presentaties meer uitleg over bijkomende aspecten: basisbeginselen van meteorologie, kaartlezen en lawinekunde (sneeuwlaagdiagnose, factorencheck en snowcard), planning en uitvoering van een ijsklimtour, kennis en onderhoud van ijsklimmateriaal...

Concreet

 • 6 lesdagen in Val d'Aosta (Cogne...), de Queyras (Ceillac...) of de Ecrins (Freissinières...)
 • Deelnamevoorwaarden:
 • Max. 5 deelnemers per begeleider
 • Datum 2024: zondag 4 tot en met vrijdag 9 februari
 • De deelnemers worden op 1 januari met elkaar in contact gebracht in een whatsapp-groep waarin de praktische zaken geregeld worden (carpooling, verdeling van touwen, vragen over materiaal...).

Deelnemers aan onze outdooractiviteiten dienen verplicht lid te zijn van de Klim- en Bergsportfederatie. Je valt dan meteen onder de beste in- èn outdoorverzekering voor de klim- en bergsport in Vlaanderen en geniet van een uitgebreide wereldwijde dekking met hoge waarborgen voor helikopterredding en repatriëring. Bovendien krijg je door je lidmaatschap ook toegang tot de klimmassieven overal ter wereld en geniet je van de andere voordelen die dit lidmaatschap met zich mee brengt.

Aansluiten bij de KBF kan via Vertical Thinking. Dit geeft je meteen ook recht op korting op de deelnameprijs. Lid worden van de KBF kan hier, vergeet natuurlijk niet om Vertical Thinking aan te duiden als gewenste club!

  • € 451 voor leden van Vertical Thinking bij KBF
  • € 475 voor leden van andere KBF-clubs
  • Inbegrepen: begeleiding
  • Niet inbegrepen: lidmaatschap KBF, technisch materiaal (touwen, ijsbijlen, ijsvijzen, stijgijzers), vervoer, verblijf, eten (de kosten voor verblijf en eten van de begeleiders zijn ook voor rekening van de deelnemers)
  • Optioneel: annulatieverzekering: € 25

  Wie inschrijft zonder annulatieverzekering en om welke reden dan ook zijn deelname annuleert kan tot één week voor de start van de activiteit zijn inschrijving en betaling laten overzetten naar een volgende editie van dezelfde activiteit mits betaling van administratiekosten: 15 € voor indoorcursussen, 25 € voor outdoorcursussen. Terugbetaling is nooit mogelijk.

  Wie inschrijft met annulatieverzekering en om welke reden dan ook zijn deelname annuleert kan zijn inschrijving en betaling laten overzetten naar een volgende editie van dezelfde activiteit mits betaling van 15 € administratiekosten. Terugbetaling is ook mogelijk, met aftrek van de prijs van de annulatieverzekering en administratiekosten: 15 € voor indoorcursussen, 25 € voor outdoorcursussen.

 • partner image - 0
 • partner image - 1
 • partner image - 2